•Menjadi normal tidak penting tapi yang paling utama diterima dan disayangi seadanya.

Ahad, Februari 21, 2016

MESYUARAT AGUNG INSANI KALI KE-17

 Pada 20hb Februari 2016 yang lalu, bertempat di Dewan Majlis Daerah Ketereh Perbandaran Islam telah berlangsung Mesyuarat Agung Tahunan Persatuan Insan Istimewa Kelantan kali ke 17. Mesyuarat ini dirasmikan oleh  Setiausaha Majlis Daerah Ketereh iaitu YM Tengku Sharifuddin Bin Dato' Tengku Shah Buddin.

Dalam ucapannya beliau berbangga kerana Persatuan Insani sangat maju ke depan dalam membantu sesama OKU. Keprihatinan Jawatankuasa Insani yang sentiasa mencari dana semata-mata untuk membantu mereka yang memerlukan patut disokong. Beliau berjanji akan sentiasa membantu sekadar termampu jika diperlukan.

Sementara itu Pengerusi meluahkan rasa terima kasih di atas kesudian Setiausaha Majlis Daerah untuk merasmikan mesyuarat ini. Pengerusi memaklumkan bahawa tujuan Mesyuarat Agung diadakan adalah untuk membincangkan dan menerima usul daripada ahli-ahli serta membuat keputusan yang sepakat. Mesyuarat juga menjadi sebagai salah satu komunikasi formal bagi menyebarkan maklumat terbaru persatuan. Mesyuarat akan menyelesaikan pelbagai masalah berbangkit jika ada. Dalam setiap mesyuarat kita boleh menilai tahap sokongan dan komitmen ahli-ahli terhadap persatuan. Lagipun hadir mesyuarat agung menjadi tanggungjawab ahli-ahli terhadap persatuan. Selain itu tujuan mesyuarat diadakan untuk memastikan pentadbiran organisasi dan kewangan berjalan lancar dan penuh amanah.          
Mesyuarat Agung Insani kali ke 17 berlangsung sebagaimana agenda berikut:
            8.00 pg            - Pendaftaran
            9.30 pg            - Mesyuarat Agung Bermula
- Ucapan Pengerusi INSANI.
                                    - Mesyuarat Bermula:
               i.      Pengesahan minit mesyuarat Agung 2015
              ii.     Pengesahan Penyata Tahunan 2015
              iii.    Pengesahan Akaun 2015
              iv.   Perkara berbangkit.
               v.    Usul dan perbahasan.
               vi.   Ucapan Penangguhan.
Mesyuarat ditangguhkan pad jam 12 tengahari.
Acara sampingan adalah penganugerahan kecemerlangan persekolahan, sukan dan penghargaan ahli dengan mengadakan cabutan bertuah istimewa.

 Penganugerahan sukan - En Mohd Kamaruddin mewakili isterinya Sharifah Raudzah Syed Akil menerima sumbangan galakan dari Persatuan Insani daripada Setiausaha Majlis Daerah Ketereh.


 Sumbangan kecemerlangan pendidikan Ibu mewakili anaknya menerima Sumbangan pendidikan 11A PT3
 Cabutan Bertuah - Penghargaan ahli


Tiada ulasan: